Διανομή πόσιμου και μη πόσιμου νερού

Διανομή πόσιμου και μη πόσιμου νερού οικιακής και βιομηχανικής χρήσης

 

Κάποτε υπήρχαν μόνο πηγάδια, μετά έφτασαν τα ρωμαϊκά υδραγωγεία, υπόγειες δεξαμενές και όλες οι άλλες μορφές αποθήκευσης πόσιμου νερού που διαδέχθηκαν η μία την άλλη ανά τους αιώνες. Ο άνθρωπος πάντα έφτιαχνε δοχεία για να φιλάει πόσιμο ή βρόχινο νερό .

Καθώς ο τρόπος ζωής γινόταν πιο περίπλοκος και απαιτητικός, η βιομηχανική παραγωγή προσαρμόστηκε ανάλογα, το ίδιο και οι δεξαμενές για την αποθήκευση νερού. Από φυσικές σπηλιές έχουμε φτάσει σε αυτό-φερόμενες εύκαμπτες δεξαμενές των οποίων η ευελιξία χρήσης προσαρμόζεται τέλεια σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο.

Έχουμε ήδη μιλήσει για τις διαφορετικές χρήσεις των εύκαμπτων δεξαμενών, αλλά μία από τις πιο σημαντικές είναι η αποθήκευση νερού, πόσιμου ή μη, για οικιακή και βιομηχανική χρήση .

 

Δεξαμενές για ειδικές έκτακτες ανάγκες

Δεν είναι πλέον ασυνήθιστο να ακούμε για έντονες χιονοπτώσεις, κατολισθήσεις, σεισμούς ή πλημμύρες ή κακές καιρικές συνθήκες που απομονώνουν ολόκληρες πόλεις ή μικρά νησιά . Σε αυτές τις περιπτώσεις, η χρήση νερού που έχει προηγουμένως αποθηκευτεί σε μια δεξαμενή είναι απαραίτητη για την επιβίωση.

Το νερό για το μαγείρεμα (και επομένως την σίτιση), και το πλύσιμο μπορεί να γίνει ένα σημαντικό πρόβλημα σε περίπτωση παρατεταμένης απομόνωσης ώστε η εξασφάλιση αποθέματος αποθηκευμένου σε ένα δοχείο για πόσιμο νερό μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η δυσκολία επάρκειας στο νερό μπορεί να προκαλέσει πραγματικά σοβαρές καταστάσεις. Ας σκεφτούμε, για παράδειγμα, τα νοσοκομεία όπου οι πιο ευάλωτες κατηγορίες (άρρωστοι, ηλικιωμένοι και παιδιά) θα αντιμετώπιζαν ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία από τη διανομή αυτού του θεμελιώδους αγαθού. Μιλάμε επίσης για χώρους όπου η υγιεινή είναι ένας ουσιαστικός παράγοντας και το νερό που χρησιμοποιείται για την εγγύηση της καθαριότητας των περιβαλλόντων και των δομών δεν μπορεί να λείπει. Όπως δεν μπορεί να υπάρχει έλλειψη νερού που είναι απαραίτητο για την υγιεινή του υγειονομικού προσωπικού που πρέπει να χειρουργεί ή να πλένεται όταν έρχεται σε επαφή με ασθενείς.

 

Δεξαμενές για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον εμπορικό τομέα   

Αλλά ακόμη και για τις εταιρείες, η έλλειψη νερού μπορεί να μετατραπεί σε σοβαρό πρόβλημα. Τόσο για τις μεγάλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τα τρόφιμα (για παράδειγμα τις βιομηχανίες ζαχαροπλαστικής ή εκείνες που παράγουν αναψυκτικά και χυμούς φρούτων,) όσο και για τις μικρότερες επιχειρήσεις και τα βιοτεχνικά εργαστήρια. Το νερό δεν χρησιμοποιείται μόνο ως συστατικό αλλά και σε εργασίες καθαρισμού και αποχέτευσης. Ένα παράδειγμα είναι το νερό που χρησιμοποιείται για την πλύση ψαριών και καρκινοειδών στην αλιευτική βιομηχανία ή το νερό που χρησιμοποιείται σε επιχειρησιακές διαδικασίες όπως η θέρμανση ή η κατάψυξη.

Ωστόσο οι περιπτώσεις των βιομηχανικών αναγκών δεν σταματούν εκεί. Έχουμε ήδη ασχοληθεί με το παράδειγμα των βιομηχανικών πλυντηρίων, αλλά, ακόμη και χωρίς να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι, πολύ συχνά, το νερό χρησιμοποιείται για την ψύξη ορισμένων μηχανημάτων των οποίων η εργασία διαφορετικά θα κινδύνευε να υπερθερμάνει τα μέρη που αποτελούν το σύστημα. Ο κίνδυνος, στην περίπτωση αυτή, είναι να διακυβεύεται η ποιότητα του προϊόντος που επεξεργάζεται ή ακόμη και να καταστραφεί το μηχάνημα. Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για δεξαμενές πόσιμου νερού, αλλά η ευελιξία των εύκαμπτων δεξαμενών τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση τόσο νερού κατάλληλου για τρόφιμα και υγιεινούς σκοπούς όσο και βρόχινου νερού ή σε κάθε περίπτωση μη πόσιμου νερού.

 

Ο κατασκευαστικός τομέας και οι πολλές χρήσεις των φορητών δεξαμενών

Πράγματι, ευελιξία σημαίνει ότι οι δεξαμενές για την αποθήκευση πόσιμου νερού δεν χρησιμοποιούνται μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Υπάρχουν τομείς εργασίας στους οποίους βρίσκουν χρήση και σε καθημερινή πρακτική.

Ένας από αυτούς είναι και ο κατασκευαστικός τομέας στον οποίο οι αυτό- φερόμενες εύκαμπτες δεξαμενές είναι σημαντικές για τις πολλές λύσεις που μπορούν να προσφέρουν. Μπορούν, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθούν για:

  • Ανάκτηση και αποθήκευση του βρόχινου νερού που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία του σκυροδέματος
  • Ανάκτηση υγρών που προέρχονται από εκσκαφές
  • Δοκιμές στατικού φορτίου
  • Ανάκτηση των υδάτων απορροής μέσα σε ένα κτίριο

 

Διανομή πόσιμου και μη πόσιμου νερού

Διανομή πόσιμου και μη πόσιμου νερού

 

Η ανάγκη αποθήκευσης νερού είναι πολύπλευρη αφού έχει να κάνει με εξαιρετικά ετερογενείς και διαφορετικές πραγματικότητες. Ακριβώς για το λόγο αυτό, οι εύκαμπτες δεξαμενές είναι η πιο αποδοτική απάντηση στην ανάγκη αποθήκευσης νερού, πόσιμου και μη, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμο όποτε χρειάζεται, όποιο και αν είναι το πεδίο εφαρμογής.

 

Διατίθενται σε διαφορετικές μορφές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικούς σκοπούς. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για να τα δείτε όλα.